Nytt år – nya möjligheter

Tacksamhet, hopp och glädje

2020 blev ju verkligen ett annorlunda år och det var kanske inte optimalt att starta företag kan tyckas, men jag känner ändå tacksamhet, hopp och glädje när jag ser tillbaka och blickar framåt. Jag började ju med att bara köra By EmmaLena som att jag fick in lite pengar ibland på min hobbyverksamhet, men under sommaren kände jag allt mer att jag faktiskt skulle vilja köra det som enskild firma. Det var med stor bävan som ansökan skickades in och det var lite pappersjobb innan allt var klart. Men jag är glad över att jag trots Corona hade möjlighet att hålla en workshop i Kreativ bibelläsning under hösten och att mina textade skärbrädor sålde så bra. Mitt varmaste tack till mina fina kunder som är så uppmuntrande och stöttande!  All kärlek till er! 

Nu är vi inne på ett nytt år med nya möjligheter! Det var så roligt att se att ni gillade tanken med Esterskålen som jag gjorde. Och sedan Favoritmuggen. Det var en speciell känsla att få skicka paket till Norrbotten, Västerbotten, Närke och Småland. Min förhoppning är ju att mina produkter ska få ge uppmuntran och glädje och det är kul att de sprids ut på olika platser och i olika hem. 

Jag har som målsättning att starta upp en webshop under året så att det ska vara enklare och tydligare vilka produkter som finns och hur man beställer dem. Jag har ju inte nåt stort lager, utan det mesta gör jag på beställning, men jag kan ändå ha produkterna i en webshop så att man har något att välja på och inte behöver hitta på saker själv. Jag kan försöka mig på att ta fram en design helt i enlighet med din önskan också, men det tar ju längre tid för det är en process att få till proportioner osv så därför är det alltid enklare att köra på en design som jag gjort tidigare. 

Min andra målsättning är att prova på att hålla online-kurser i handlettering och Kreativ bibelläsning. Det tar lite tid att sätta mig in i hur jag ska göra det på bästa sätt, ta fram material och tänka ut koncept, men min förhoppning är att jag ska kunna göra något här under våren. Eftersom det här är något jag bara gör vid sidan om mina andra sysselsättningar så är det ibland svårt att hitta tid till det. Särskilt början av året här har varit väldigt intensiv. Dels arbetar jag som sjuksköterska på Hässleholms sjukhus och ni kanske kan tänka er att det varit hårt tryck på sjukvården. Dels arbetar jag också med vår ideella förening, Möjligheternas hus Hässleholm, för att hjälpa utsatta i vår stad. Så sysslolös är jag inte! 🙂 Men att ha den här kreativa delen känns viktig för mig. Det är välgörande för mig att få sitta och måla eller skriva ibland och det blir ett välbehövligt andrum i vardagen. Sen tillkommer ju bitar som redovisning och sånt, men det får man bara göra. 

Ja, det var en liten uppdatering på vad jag gör just nu. Jag funderar också på att om Coronaläget är bättre, kunna åka till Stockholm och hålla workshops i Kreativ bibelläsning i september. Jag har en förfrågan från Södertälje och det hade varit bra att kombinera det med flera ställen om jag ska åka upp ända från Skåne. Jag brukar ha ca 5 timmars workshop. Då ingår en föreläsning om grunderna i Kreativ bibelläsning, olika tekniker osv. Sedan brukar vi göra en gemensam teknik som isbrytare och sedan har vi gott om tid till fritt skapande. Alla får ett Lukashäfte att prova måla i och jag har med mig olika sorters material att använda. Bor du i Stockholmstrakten och är intresserad av att veta mer så hör av dig till mig. Kanske ni vill ordna en workshop i er kyrka? Kontakta mig på info@byemmalena.se.

Lämna ett svar