By emmaLena
created to create

Emma-Lena
liljenberg

Inspiratör och kreatör som med bibelns ord i fokus har som mål att uppmuntra och sprida hopp

Jag började med Bible journaling, eller Kreativ Bibelläsning som det heter på svenska, 2017 tror jag. En god vän berättade om vad det var och tipsade mig att kolla på Pinterest. Jag tyckte att det såg helt fantastiskt ut! Att måla och illustrera direkt i sin bibel! Vågade jag göra det? Efter att ha läst på lite och skaffat en burk clear gesso (ett utmärkt hjälpmedel för att kunna använda lite fler olika sorters färger) så beställde jag en journaling bibel och satte igång. Jag bestämde mig för att använda mitt Instagramkonto endast för Bible journaling. Inte för att så mycket för att visa upp vad jag kan, utan för att jag själv blev uppmuntrad av att läsa och titta på vad andra skrivit och gjort i sina biblar och jag kände att jag vill också uppmuntra andra om jag kan. 

Snart insåg jag att hand lettering var till stor hjälp. Om man kan texta och skriva snyggt så blir man inte beroende av stämplar och stickers. Jag har gjort lite klassisk kalligrafi innan, men nu började jag titta på tutorials om hand lettering och tyckte att det var jätteroligt! Och på den vägen är det. Jag målar i min bibel och jag håller på med hand lettering. Jag skapar och designar posters och kort mm och det är roligt att se att de har blivit uppskattade. Så jag bestämde mig för att göra en hemsida och börja lägga ut saker som den som är intresserad kan köpa. Det är roligt att inspirera och uppmuntra andra – både till att själva skapa och med de saker som jag skapar. Vi är skapade för att skapa! 

Jag textar inte bara på papper, utan även på muggar och andra föremål – både nya och från Second hand. Jag bränner också på skärbrädor. Vissa av mina motiv finns även som tryckta kort i olika storlekar. 

Jag är återförsäljare för andaktsboken Read it av Lothar Jung och Rebekka Dittus (Timoteus förlag), Lukas evangelium för Kreativ bibelläsning (XP media) och Kreativa Bibeln (XP media).

Mitt mål med By EmmaLena är att skapa produkter som jag kan sälja för att de ska vara till glädje och uppmuntran för andra. Många av de texter jag skriver kommer från Bibeln som jag tycker har så mycket gott att förmedla. Jag vill också göra workshops för att hjälpa fler hitta Kreativ Bibelläsning och förstå vilket bra redskap det är för att få kombinera kreativitet och tro. Under pandemin utvecklade jag ett koncept för att hålla workshops online och det har blivit ett uppskattat sätt att kunna vara med på workshop oberoende av plats.

Så småningom hoppas jag få igång en webshop, men till dess får ni gärna skicka ett mail om det är någon ni vill beställa. Det kan antingen vara något färdigproducerat eller om du har en idé som du vill att jag ska genomföra.